top of page
  • Yazarın fotoğrafımornotlar

Meis Mor Notları

Efendim Kaş’a gittik e küçük yer geez geez aynı sahillere kaçıncı kez gidiyorum, biraz değişiklik diyorsanız işte overlock makinası ayağınıza geldi!


Schengenim vaaar, yeşil pasaportum vaar ya da vize almak için 70 Oyrom var diyenler bu yazının altında buluşuyor.


Bu küçük, güzel, sakin, nispeten ucuz ada nasıl elimizden gitti ya üstelik dibimizde nağraları eşliğinde 30 dklık bir vapur yolculuğunun ardından işte Kaş’ın Göz’ünde yani Meis'tesiniz.




Fotoğraftan da gördüğünüz üzere çeşit çeşit renkteki müstakil evleri ile Amsterdam ve Kopenhag’ı (Kopenhag evleri mi o da nesi diyorsanız hemen sizi Danimarka mor notlarına davet ediyorum) masmavi denizi ve renkli evlerin süslediği tertemiz kıyısı ile İtalyanin Cinque Terre’sini andırıyor diyebiliriz. En iyisi buraya gelince siz karar verin.


NASIL GİDİLİR, MAALİYETİ NEDİR?


Kaş merkezde yer alan iki tur firması Meis express veya kahramanlar ile buraya ulaşmak mümkün. İkisinde de fiyatlar aynı. Gemiler saat 10 gidiş 16 dönüş ya da 16 gidiş 23 dönüş şeklinde. Biz sabah gidip 16 dönüşlü olanı tercih ettik. Ama vay efendim biz akşam yemeği yiyip uzo içicez derseniz saat 23 dönüşlü olanı da tercih edebilirsiniz. Kanımca o da çok keyifli oluyor.


Maliyet konusunda başrol oyuncusu maalesef vize. Şayet geçerli bir schengeniniz varsa akşamdan turizm ofisine pasaportunuzu bırakıp sadece bilet parasını ödeyip sabah gemiye binerken adınız okunduktan sonra polisten pasaportu alıp gemiye geçiyorsunuz.


Fakat vizemiz yok bir de kapıda vize istiyoruz derseniz 70 Euro gibi bir rakam daha ödemeniz gerekiyor. Bilet fiyatları Euro cinsinden hesaplanıyor. Kişi başı yaklaşık 135 lira gibi bir rakam verdik.(malum Euro pek oynak bu sıralar). Siz gidene kadar her an her şey olabilir. Kaş’a gitmişken vizeniz de varsa görülmeye kesinlikle değer.



NE ZAMAN GELİNİR?


Bu sorunun yanıtı çok basit… YAZ AYLARINDA..


Meis çok küçük bir ada ve anladığımız kadarıyla yerliler de geçimlerini turistlerden sağlıyor ki turist dediğimiz insanlar da biz Türklerden başkası değil.


Zaten restoranları önünden yürürken sizi “hoş geldin komşii” diye selamlıyorlar.


DENİZE NEREDE GİRİLİR?


Meis’te denize girmek için 3 mekan bulunuyor. Bunlardan birincisi direkt merkezde yer alan Faros Bar’ın yanında bulunan alan fakat burası teknelere çok yakın olmaması sebebiyle pek temiz gelmedi bize. Gelin size bayılacağınız başka bir plaj tavsiye edelim.





  • St Nicola (Aya Yorgi)

Her yerde Aya Yorgi olur ama buranın Aya Yorgisi de bir başka idi. Tertemiz, berrak ve turkuaz bu denizde yüzmesi çok keyifli. Hatta o kadar keyifli ki şezlong parası olan kişibaşı 5 euroyu neden verdik diye insan kendine sormadan edemiyor. Zira denizden çıkası gelmiyor insanın. Fotoğraftan da anlayacağınız üzere tesis de çok güzel.


Buraya ulaşımı merkezdeki teknelerden sağlıyorsunuz. Ücretleri kişi başı 4 euro. Giderken kaçta dönmek istediğiniz soruyorsunuz ve sizi götüren kişi o saate gelip sizi alıyor. Biz niko’nun teknesiyle gitmiştik. Birisi öğretmiş “Yamuk yok yamuk yok” diyip duruyordu.10 euro para üstü vermesi gerekirken İngilizce TL olarak vereyim mi deyip küçük şakalar komikliklerle paramızın günden düne değersizleşmesi konusunda bir kez daha yürekleri burktu.




  • Mavi Mağara

Meis merkezden mavi mağara ve St Nicola’ya tekneler kalkıyor. Biz Mavi Mağaraya gitmedik. Çünkü vardığımız saatte mağarada sular yükselmişti ve tekneyle buraya girmek mümkün değildi, gidenler de sadece yüzmek için giriyordu. St Nicola bize daha cazip geldi. Ama biz merak ettik derseniz içinde denizin de rengiyle mavi ışık kümesi oluşan bir mağara olduğunu söyleyebiliriz. Sular alçakken teknelerle buraya girmek ve fotoğraf çekmek mümkün oluyor.


NE YENİLİR NE İÇİLİR?


Biz Meisteyken akşam Kaş’ta rezervasyonumuz olduğu için yemek yemedik. Bolca Frappe içtik. Nescafeden yapılan bu soğuk kahve Yunan adalarında pek meşhur. Dondurmalı olanından içmenizi özellikle tavsiye ediyorum.


Frappeyi biz iki farklı mekanda denedik ikisinde de aynıydı diyebiliriz.


Kaştan gelen gemiler sayesinde restoranlarda Türkçe konuşan insan sesleri yükseliyordu bu bakımdan buraya gelince rahatlıkla yemek yiyebilirsiniz. Fiyatlara göz attık, Euro bu kadar yüksek olmasa makul olabilecek cinsten. Euro arttıkça da orta pahalı bir yerde yemek yemek gibi diyebiliriz. Ama deniz kenarında güzelim bir manzara eşliğinde Yunan müzikleri uzo ve lezzetli yemeklere değer doğrusu. Fiyat bakımından boğazda yemek yemek gibi de değil zaten.



Meis rehberimiz de bu kadar, ziyaretiniz sonrası 2 Euroya satılan buzdolabı magnetlerinden almayı unutmayın…


bottom of page